Anna Bystrup keramiker

AnnaB17

 

Fortæl om dig selv:

Mit navn Anna Bystrup Jensen, og jeg er født i 1985 i Lille Kregme ved Roskilde Fjord, Frederiksværk på Nordsjælland.
Uddannet keramisk formgiver på Danmarks Designskole på Bornholm i 2014.
Kan meget bedre lide katte end hunde.

 

AnnaB16AnnaB20

 

Hvorfor Bornholm:

Efter min afgang på Danmarks Designskole var det meget nemt at blive boende på Bornholm. Her er smuk natur og søde mennesker, hvilket tiltaler mig meget.
Derudover har Bornholm en tradition for keramik og kunsthåndværk, og med det en hel skare af erfarne kunstnere og keramikere, der står klar til at hjælpe ”de nye håndværkere” på vej, er man i trygge hænder. Man får et kreativt og keramisk fagligt netværk foræret, hvis man vil have det. Det har hjulpet meget på selvtilliden i forhold til at starte så småt for sig selv. Man føler sig ikke alene i arbejdet på Bornholm. Alle kender alle og alle hjælper alle, stort set.

 

AnnaB23AnnaB19AnnaB18

 

Hvornår er du mest kreativ og hvorfor:

Ligesom jeg altid føler mig inspireret, føler jeg mig også altid kreativ. De to går hånd i hånd. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde ikke har villet eller kunnet skabe noget. Jeg skal helst være i gang med noget hele tiden. Der er altid et projekt, der skal have noget opmærksomhed og omsorg.
Jeg har ikke ro til at sætte mig ned og læse en bog. Hvis jeg prøver, flyver tankerne af sted. Så tænker jeg på de projekter, jeg har gang i, eller de projekter, jeg kunne tænke mig at begynde på, eller hvad jeg skal have til aftensmad, eller hvad jeg skal have på i morgen.
Jeg har en evig trang til at skabe. Lige fra hæklede karklude til store keramiske værker.

Hvor ser du Anna Bystrup keramik være om 5 år:

Et andet sted end Bornholm. Selvom her er fantastisk og åbent, så var Bornholm aldrig for mig for evigt.

Råd du vil give videre til andre kreative iværksættere:

Vær stædig og vær tro mod dig selv og dit fag. Man kan hvad man vil.

Anna Bystrup

 

AnnaB21